Fantasyfestival i Esbjerg 2019

[Sponsoreret indlæg: min billet var sponsoreret af Fantasyfestivalen. Jonathans billet har vi selv betalt.]

I weekenden d. 14.-15. september var jeg så heldig at være inviteret til Fantasyfestival. Det er kun anden gang, at jeg deltager på messen, men jeg er allerede kæmpefan.

Sidste år besøgte Jonathan og jeg messen om lørdagen, og i år vidste jeg bare, at vi måtte have begge dage med – vi skulle jo nødig gå glip af noget! Messen er et mekka for fantasynørder i alle afskygninger, og der er fuld knald på bøger, illustrationer, spil og merchandise. Derudover er der en udendørs markedsplads i bedste middelalderstil med tinsmykker, kandiserede æbler, ugler, urter og sågar en kampplads.

Den fine, fristende bod med kandiserede æbler.

Lørdag:
Lørdag landede vi på messen ved 10.30-tiden. Det første punkt på vores program var Malene Sølvsten i samtale med Eva Lucia om “Ravnenes hvisken”-trilogien og de to spin offs. Det var en rigtig fin snak om trilogien og den kommende “Livets blod”, som vi er mange, der ser frem til. Jeg glæder mig i hvert fald til at dykke ned i Elias’ historie. Det var Jonathans første bogforedrag, og han syntes, det var spændende. Han skulle i hvert fald ned på Fantasy Fellowship-standen og have Malenes autograf bagefter.

Jonathan får signeret et bogmærke af Malene Sølvsten.

Næste punkt på programmet var oplægget ‘På virkelighedsflugt – The boy who lived’ med Julie Midtgaard, Katrine Skovgaard og Trine V. Ipsen.
Det var et virkelig populært oplæg, og lokalet var godt fyldt med Harry Potter-fans i alle aldre. De tre forfattere fortalte hver især om deres fascination af Harry Potter, deres inspiration herfra og hele Harry Potter-bølgen og det at være opvokset i en Harry Potter-verden. Det var superinteressant – især vinklen med ikke at have levet i en verden uden Harry Potter. Jeg er selv så gammel, at jeg godt kan huske en verden uden Hogwarts, Professor Dumbledore og de fire kollegier, men det er der jo rigtig mange i fantasykredse, som ikke kan. Det giver dem en anden vinkel på fantasy, og det var spændende at høre om. Til sidst var der tid til spørgsmål, hvor det bedste spørgsmål blev belønnet med en valgfri bog fra en af de tre damer. Det gav rigtig mange gode spørgsmål og sjove svar. Det var fedt! Jonathan syntes igen, at det var sjovt at være med, og han havde faktisk selv nået at finde på et spørgsmål, fordi han gerne ville vinde en bog. Men han nåede desværre ikke at stille det.

Sidste punkt på vores lørdagsprogram var Gry Kappel Jensen i samtale med Karin Hald om “Roser og violer”, som er første del i Rosenholm-trilogien. Karin og Gry er kollegaer til daglig, og det gav en god dynamik i samtalen, at de kendte hinanden i forvejen. Det var sjovt at høre om, hvordan Gry har arbejdet med bogen og serien i sin helhed. Da hun samtidig er redaktør hos Turbine, kender hun til flere aspekter af det at få en bog klar til udgivelse. Der blev også talt lidt om den meget smukke forside, som bogen har – og som Karin har lavet. Den er virkelig fin og hænger så fint sammen med handlingen i bogen. Jeg tror, vi er mange der ser frem til næste bind i trilogien, som kommer til at hedde “Forglem mig ej” og vist nok udkommer næste år.

Inden vi skulle hjem, skulle Jonathan prøve kræfter med at kæmpe i middelalderarenaen, og det blev han ret bidt af, så det gik der en del tid med. Vi var selvfølgelig også rundt i alle boderne på markedspladsen, og her var det især boden med salt, te og krydderurter, som vi brugte meget tid hos. Jonathan elsker salt og skulle selvfølgelig have en blanding med hjem. Han prøvesmagte flere gange, så han var helt klar til at vælge den bedste smag om søndagen.

Søndag:
Søndagen startede med et bloggerarrangement, og det var faktisk mit første af slagsen. Det var en rigtig god oplevelse, og Julie M. Day og Mikkel ‘Skriverkarl’ Wendelboe gjorde det supergodt. Her blev der nørdet i forfatternes egne bøger og i fantasy generelt. Der blev også talt en del om inspiration og det gode (og mindre gode) ved at være fantasyforfatter anno 2019. Julie og Mikkel var sjove og underholdende – der var en virkelig god ping-pong imellem dem, som gav en god stemning og lagde op til sjov og ballade. Fantasyfestivalen havde sørget for fin forplejning i form af kage, frugt og juice samt kaffe og te, og der var også skønne goodiebags til alle deltagere.

Den lækre goodiebag til søndagens bloggerarrangement. Chipsene var helt eminent gode og fungerede fortrinligt som snacks til hjemturen søndag eftermiddag.

Som afslutning på arrangementet havde forfatterne lavet en Kahoot med fantasyspørgsmål, og de havde samlet en virkelig imponerende stak bøger sammen som præmie. Desværre var jeg slet ikke hurtig nok på tasterne, så det blev ikke mig, der løb med stakken.

Bogstakken til Kahoot-quizzen til søndagens bloggerarrangement.

Jeg synes, det var et rigtig godt arrangement, hvor jeg også fik hilst på et par af de søde bloggere, bl.a. Pernille fra MadebyPernille – det var hyggeligt at hilse på dig, Pernille.

Efter bloggerarrangementet havde vi ikke så mange ting på programmet. De oplæg, som jeg gerne ville høre, lå sidst på dagen, og vi havde på forhånd aftalt, at vi ikke skulle alt for sent hjem – det var jo skole- og arbejdsdag dagen efter.

Vi nåede forbi 3i1-bogreceptionen for “Elementprøven” af Julie Midtgaard, “Mindelandet” af Line Wenzel og “Gudindens avatar” af Henriette Hesselholt hos Tellerup. Det var fint arrangeret og super, at man kunne få signeret sine bøger af dem alle tre på en gang. Køen var dog temmelig lang, så vi sprang den over. Jeg endte med kun at købe “Elementprøven”, men den fik jeg da en fin krusedulle i, da jeg tilfældigt mødte Julie, da vi egentlig var på vej hjem. Tak for det, Julie 🙂

Inden hjemturen skulle der selvfølgelig også shoppes. Jonathan måtte igen testsmage salt, inden han besluttede sig for at købe ‘Versterhavssalt’ og en dertilhørende fin lille træske til at øse op med fra Krydderurtehaven. Han havde også set sig varm på de farvede sukkerknalder hos Karamelmesteren og endte med en pose med grønt sukker. Her købte jeg også en pakke karameliserede peanuts – MUMS!

Sidst men ikke mindst kom “The Graces” af Laure Eve, “Elementprøven” af Julie Midtgaard og de to første i Boris Hansens Panteon-saga med hjem. Jeg glæder mig så meget til at læse dem allesammen. Jeg har efterhånden hørt så meget godt om Pantheon-sagaen, at det er helt pinligt ikke at have læst den endnu.

Årets høst 🙂

Alt i alt havde vi en helt fantastisk skøn weekend i Esbjerg, og vi glæder os allerede til næste år, hvor temaet skal være hekse. DET BLIVER SÅ GODT!

Vi ses i 2020!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *