“Den utrolige historie om mammutjægere” af John Malam

Titel: Den utrolige historie om mammutjægere
Forfatter: John Malam
Sideantal: 32
Forlag: Straarup & Co
Eksemplar: Anmeldereksemplar fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

“Den utrolige historie om …” er en børnebogsserie fra Straarup & Co, som omhandler historiske begivenheder, bygningsværker, personer og lignende. Man kan blandt andet læse om riddere, pyramiderne, Pompeji, Leonardo da Vinci, ninjaer og nu altså også om mammutjægere. Serien henvender sig til børn i alderen 8-12 år, og det helt særlige og ret sjove ved serien er, at man selv skrives ind som hovedperson i fortællingerne.

I denne udgave er man en mammutjæger i istiden. Teksterne er skrevet i du-form, så der bliver talt direkte til læseren: “Du lever side om side med mange store dyrearter.” og “Din rejse har ført dig tværs over en enorm græsslette.” Den måde at inddrage læseren på kan jeg virkelig godt lide. Det giver mulighed for en særlig indlevelse i historien, og det er altså ret fedt.

Trods sit forholdsvis beskedne omfang er bogen spækket med informationer om mammutjægernes liv og historier. Vi lærer både noget om deres levevis, begravelsesritualer, kultur og selvfølgelig hvordan de jagede mammutter. Tekstafsnittene er holdt korte, så de yngre børn ikke mister interessen undervejs, og samtidig er der info nok til at vække interessen hos de større børn – måske endda så meget, at de får lyst til at søge yderligere viden om emnet andre steder. Jeg synes, indholdet er velafbalanceret og tilpasset fint til målgruppen, så det rammer bredest muligt.

Bogens illustrationer er farverige, festlige og indimellem lidt småskøre. Der er illustrationer på alle sider – og mange af dem – og det bliver næsten lidt collageagtigt nogle steder, hvilket er superfedt og understreger beskrivelserne og teksterne rigtig godt.

Alt i alt var jeg ret begejstret for den her måde at formidle historisk viden på – det er sjovt og lidt skørt, og det er jeg sikker på vil fange opmærksomheden hos mange børn i målgruppen.

1000 tak til Straarup & Co for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.