“Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse” af Tina Østergaard Filsø

Titel: Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse
Forfatter: Tina Østergaard Filsø
Sideantal: 77
Forlag: Forlaget DreamLitt
Eksemplar: Anmeldereksemplar fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

“Hr. Hattenheimers eventyrlige rejse” er en rigtig eventyrhøjtlæsningsbog.

I historien møder vi Alexander Maximillian Von Hattenheimer også kaldet Hr. Hat.

Hr. Hat er lidt af en opfindertype, men det er ikke alle opfindelser, som han har lige meget held med. Faktisk har han det med at komme galt afsted med sine opfindelser, og nogle af dem må endda spændes fast for ikke at lave ballade.

En dag, hvor Hr. Hat mister sin høje hat, møder han en mågeunge, som han lokker til at spise en småkage, da den ser lidt lille og forpjusket ud. Dens forældre er væk, og Hr. Hat giver den navnet Rufus og tager den med sig. Hr. Hat og Rufus bliver rigtig gode venner og drager sammen ud på eventyr i en luftballon, som Hr. Hat selv har opfundet – ballonen er selvfølgelig formet som en høj hat.

På deres rejse møder de både fæle trolde, farlige drager, en sød heks, en troldmand og en prins, og sammen må de nye venner gå gennem flere, hårde prøvelser for at hjælpe Xander, heksen Kiseldas lillebror, som er blevet forhekset af troldene. Og i bedste eventyrstil ender historien selvfølgelig lykkeligt.

Historien er fin og hyggelig, og jeg tror, at især de yngre læsere/lyttere vil finde den spændende. Jeg synes indimellem, at den blev lidt for refererende og opremsende, uden at de forskellige scener nødvendigvis var bundet så godt sammen. Men der sker noget hele tiden, og det vil de små lyttere garanteret godt kunne lide. Den er bygget op som et klassisk eventyr, hvor vores helt skal ud i verden og løse forskellige opgaver. Der er desuden rigtig mange af de klassiske elementer og væsner fra eventyrenes verden med. Dog er historiens helt ikke den helt klassiske eventyrhelt, og det giver et fint twist til historien, at der er skruet lidt på nogle af parametrene.

Sprogligt er historien fint fortalt og let læst. Der er ikke de store sproglige udfoldelser, men det fungerer fint, og den er let at forstå for målgruppen. Jeg vil også mene, at den kan bruges til læs-selv, når begynderlæseren har nået et vist niveau – evt. med hjælp fra en forældre eller en anden stærk læser. Der er helt sikkert mange, som vil synes, det er sejt at kunne læse sådan en ‘rigtig bog’ selv. Den har jo et stort, lækkert format og er i hardback – det giver den helt rigtige bogfølelse 🙂

Illustrationerne i bogen er superfine. De er store og i klare farver. De passer godt til historien og understøtter handlingen rigtig fint. Jeg kan især godt lide Rufus, som virkelig har personlighed. Og så er jeg også vild med slottet, som bl.a. ses på forsiden, hvor taget på det ene tårn er en hat 🙂

1000 tak til Forlaget DreamLitt for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *