“Livet – illustreret” af Lisa Aisato

Titel: Livet – illustreret
Forfatter: Lisa Aisato
Sideantal: 190
Forlag: Straarup & Co
Eksemplar: ANMELDEREKSEMPLAR fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

“Livet – illustreret” udkommer i dag d. 25. marts 2020, og wauw! Sikke et værk!

I bogen har Lisa Aisato samlet en lang række illustrationer, som tilsammen udgør et menneskeliv illustreret. Illustrationerne er en blanding af tidligere udgivne illustrationer fra bøger, dagblade m.m. og helt nye og endnu ikke publicerede illustrationer.

Bogen er inddelt i seks kapitler, som indeholder de skønneste billeder og små tekster om seks forskellige livsfaser. Vi starter i barndommen og bevæger os derfra videre til ungdommen.

Fra ungdommen går vi over til voksenlivet og videre til familielivet. Herfra kommer vi til det midaldrende liv og til sidst ender vi i alderdommen.

Hver enkelt livsfase er fint illustreret med smukke, søde, skæve, sjove, sørgelige og frem for alt rammende illustrationer, så man ikke kan undgå at blive rørt og få et smil på læben.

Teksterne i bogen er meget kortfattede og alligevel rammer de fuldstændig plet i forhold til illustrationerne, så de understreger og forstærker de følelser og situationer, som billederne illustrerer. Det spiller smukt sammen, og man nikker genkendende til de situationer, som man selv har oplevet. De faser, som man endnu ikke selv er nået til, kan man derimod se frem til med glæde og et håb om, at alt nok skal gå, selvom vi bliver ældre og ikke kan undgå at skulle igennem svære tider.

Det er næsten umuligt at vælge en yndlingsillustration, men jeg har nu alligevel fundet denne frem, som en af mine favoritter:

Billedteksten er ‘Vi søger,‘ og for pokker, hvor skal der kysses mange frøer, inden den rigtige prins dukker op ❤️

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst så smuk en bog, og jeg kan ikke anbefale den nok. Den er den perfekte gave til alt fra fødsler og barnedåber over konfirmationer og studenterfester til bryllupper og runde fødselsdage. Køb den, lån den, del den, behold den, giv den væk men frem for alt LÆS den og NYD den …

1000 tak til Straarup & Co for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *