“Mareridt og myrekryb 3” af Nick Clausen

Titel: Mareridt og myrekryb – syv uhyggelige historier 3
Forfatter: Nick Clausen
Sideantal: 248
Forlag: Forlaget Facet
Eksemplar: Anmeldereksemplar fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

Nick Clausen har skrevet tre bøger med forholdsvis korte gyserhistorier i serien Mareridt og myrekryb. I denne omgang har jeg læst nummer tre. Min anmeldelse af de første to bøger kan læses her.

Som i de to første bøger er der i denne også syv uhyggelige historier. Hvert kapitel er en historie, og historierne hænger ikke sammen indbyrdes men er afsluttede, selvstændige historier hver især. Sproget er fint og flydende samtidig med, at det er letlæst, så de fleste kan være med.

Indholdsmæssigt kan de fleste – også nybegyndergyserlæsere – stadig være med, omend jeg synes, at historierne her i treeren er lidt mere uhyggelige end i de første bøger. Det fungerer helt fint, for nu er man jo ligesom varmet op efter de første to bøger. Jeg synes dog, at helt nye gyserlæsere bør starte med etteren for lige at se, om genren overhovedet er noget for dem, inden de kaster sig over denne.

Jeg kunne rigtig godt lide de første to bøger, men jeg må sige, at denne slår dem begge to. Jeg var virkelig vild med stort set alle historierne, som alle kredser om meget skræmmende emner. Det er velkendte fobier og skræmmescenarier, der bruges, og det fungerer bare! Der er både en usynlig ven, som ikke er helt så venlig, som man skulle tro, nogle ret uhyggelige dukker, som bestemt ikke er til at stole på, naturfænomener, som opfører sig mærkeligt og meget mere. Man bliver altså virkelig skræmt!

I denne bog kunne jeg simpelthen ikke beslutte mig for, hvilken historie jeg bedst kunne lide, så her kommer et kort resume af mine to favoritter 😉

I ‘Mareridt’ kæmper drengen Tim med nogle uhyggelige mareridt. Han drømmer det samme om og om igen, men hver nat sker der lidt mere i drømmen end den foregående nat. Tim ryger ind og ud af psykiatrisk afdeling, hvor læger og sygeplejersker prøver at hjælpe ham efter bedste evne, men det lader ikke til at have nogen effekt. Faktisk tværtimod – Tim får en fornemmelse af, at lægens velmente hjælp kan ende med at få fatale konsekvenser for ham. Jeg blev grebet af panikangst, da jeg læste ‘Mareridt’, og jeg ønskede sådan, at lægen ville lytte til Tim, men det gør han selvfølgelig ikke …

I ‘Evig sne’ møder vi Mark, hans søster Emmy og deres forældre. De sidder i bilen juleaften og er på vej til Mark og Emmys mormor for at holde jul. Udenfor er det et voldsomt vintervejr, og Marks mor forsøger forgæves at ringe mormoren op, men der er intet signal. Da de når frem til mormorens hus, er det helt mørkt, og i køkkenet står julemaden kold og forladt, som om mormoren er gået fra huset midt i madlavningen. Familien bliver enige om, at hun nok er taget over til morens søster for at holde jul der i stedet, og de sætter sig ud i bilen og kører afsted for at slutte sig til familien. Efter en forholdsvis kort køretur ender de igen på gårdspladsen foran mormorens hus. Det synes de er underligt, men de bliver enige om, at de nok er drejet forkert et sted på grund af vejret. Mormorens hus er stadig mørkt, tomt og koldt, så de kører igen mod mosterens hus. Efter en kort køretur ender de …
Tankeeksperimentet i den her historie er virkelig uhyggeligt – jeg er vild med det!

Til alle gyserfans – store som små – og alle nye gyserlæsere kan jeg ikke anbefalde denne serie nok. Den bliver bare bedre og bedre, jo længere man kommer. Det er bare med at komme i gang – NU!

1000 tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *