“Mareridt og myrekryb – syv uhyggelige historier” 1+2 af Nick Clausen

Titel: Mareridt og myrekryb – syv uhyggelige historier 1+2
Forfatter: Nick Clausen
Sideantal: 232 + 232
Forlag: Forlaget Facet
Eksemplar: lånt på biblioteket
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

Nick Clausen har skrevet tre bøger med gyserhistorier. I denne omgang har jeg læst de første to.

Bøgerne indeholder syv uhyggelige historier pr. bog, og de er altså ret godt skruet sammen. Her er gys for enhver smag – både de underspillede og de mere eksplicitte. De er dog aldrig splatter-agtige, og det kan jeg rigtig godt lide. Det passer også godt til den forholdsvis unge målgruppe.

Historierne prikker til mange forskellige typer frygt og fobier. Der er alt fra hekse og dræberfisk til overnaturlige evner og overbeskyttende kæledyr. Jeg er vild med dem alle på hver deres måde, men der er alligevel et par stykker, som fik de små nakkehår til at rejse sig lidt ekstra.

I den første bog var jeg vild med den første historie, hvor Emil dag efter dag vågner op på hospitalet uden at kunne huske noget. Efterhånden går det op for ham, at noget er galt, og han begynder at skrive små beskeder til sig selv, til næste gang han vågner op. Lægen og sygeplejersken viser sig at være noget ganske andet, end man normalt møder på hospitalet. Klamt!

I bog to kunne jeg bedst lide historien, hvor nogle drenge får downloadet et spil, som viser sig at være mere pågående og langt mere dødbringende, end de i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. Superfed historie! Den vil jeg få min søn til at læse om nogle år, når han er lidt mere modig og klar til sine første gyserhistorier.

Bøgerne er skrevet i lix 17-19 og er tænkt til børn fra 12 år og op. Det rammer plet, tror jeg. Bøgerne er et rigtig godt sted at starte, hvis man vil i gang med gysergenren – og de holder altså også for voksne 😉

En tanke om ““Mareridt og myrekryb – syv uhyggelige historier” 1+2 af Nick Clausen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *