“Menneskekød” af Nick Clausen

Titel: Menneskekød
Forfatter: Nick Clausen
Sideantal: 151
Forlag: Forlaget Facet
Eksemplar: Anmeldereksemplar fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

Da jeg læste titlen på denne bog af Nick Clausen, som Forlaget Facet har været så søde at sende til mig til anmeldelse, var jeg ikke helt sikker på, om den var noget for mig. Jeg forestillede mig noget med meget detaljerede beskrivelser af klamme zombier, som mæskede sig i menneskekød fra start til slut. Ikke så meget handling – bare panik, blod, kvalme og ja, menneskekød. Ikke at der nødvendigvis er noget galt med det – det er bare ikke lige den type bøger, som jeg normalt finder interessante … Heldigvis blev alle mine negative forestillinger gjort til skamme!

Bogen er bygget op, så det ligner, det er sagsakterne hos politiet, man læser. Der er SMS-beskeder, telefonsvarerbeskeder, blogindlæg, e-mails m.m. De er tilføjet kronologisk, uden kommentarer og noter, og det fremkalder en helt særlig dyster følelse, når man læser bogen. Man fornemmer ligesom, at der ikke er nogen personer tilbage, som kan eller har lyst til at fortælle historien, og derfor må vi ‘nøjes’ med at læse sagsakterne. Det giver hele forløbet en skummel stemning, som er meget effektfuld.

Anne og Hugo skal egentlig på vinterferie sammen med deres familie, men da deres far falder og forstuver ankelen, må de blive hjemme. Anne og Hugo bliver i stedet sendt afsted med toget for at besøge deres farfar, som bor på en gård i den lille by Terstved.

Allerede ved ankomsten til byen fornemmer Anne og Hugo, at noget er skævt, fordi farfaren ikke kommer og henter dem på stationen som aftalt. De får et lift af Martin, som også bor i byen, men da de ankommer til gården er den helt mørklagt. Alle vinduerne står åbne, og Anne finder farfaren i stuen foran et af de åbne vinduer. Han er nøgen og ser meget underlig ud. Det ligner, han har grene på hovedet eller gevir. Da Anne får tændt lyset, er farfar dog tilbage til sit normale jeg og opfører sig, som om intet mystisk er sket.

I de kommende dage sker der flere og flere mystiske ting, som skræmmer Hugo og Anne i større eller mindre grad. Det bliver snart klart for dem, at noget er helt galt med farfar.

Den uhyggelige sandhed afdækkes igennem Annes blogindlæg, SMS-beskeder og e-mails mellem Martin og hans far og gamle dagbogsnotater. Uhyggen stiger, og man ved bare, at det vil ende galt.

Jeg blev virkelig positivt overrasket over denne bog. Den var slet ikke, som jeg havde forestillet mig, da jeg så forsiden og læste titlen. Jeg kan kun anbefale den til alle gyserfans. Den er megauhyggelig på den der snigende måde, hvor man ikke helt kan sætte fingeren på, hvad det er, som er så uhyggeligt. Det kan jeg rigtig godt lide. Sproget er flydende hverdagssprog, som er let at læse, og formen gør, at den skiller sig ud fra andre bøger i genren. Den fortjener bestemt fem store stjerner.

1000 tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *