“Mordet i elverskoven” af Mette Østergaard Filsø

Titel: Mordet i elverskoven – Himmelkrystallens børn 1
Forfatter: Mette Østergaard Filsø
Sideantal: 287
Forlag: Forlaget Forfatterskabet
Eksemplar: ANMELDEREKSEMPLAR fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

I “Mordet i elverskoven” møder vi Anna, som bor i den lille by Jyss hos den gamle, gnavne enkefrue Kerstin. Annas forældre er døde, og hun har tidligere boet på et børnehjem, indtil hun flyttede ind hos Kerstin. Anna længes væk fra byen og ud i verden.

En dag dukker Erik og hans forældre Anke og Larus op i Jyss. De er på gennemrejse på vej mod skoven Merth, hvor der efter sigende lever elvere. Eriks forældre opsøger steder, hvor der fortælles sagn og historier fra. De arbejder på at be- eller afkræfte de gamle historier, og denne gang har de sat sig for at finde ud af, om der virkelig findes elvere i Merth.

Anna møder tilfældigt Erik på markedspladsen i Jyss, og det ender med, at hun drager med Erik, Anke og Larus ud på eventyr.

Efter en lang og hård vandring kommer de til Merth, og det lykkes dem at trænge ind i skoven – selvom den nærmest er uigennemtrængelig. Inde i skoven oplever de ting, som ingen af dem i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. Desværre viser der sig også at være onde kræfter på spil, og ikke alle er, hvad de umiddelbart giver sig ud for at være. Hvem kan man stole på?

Jeg synes, at Mette Østergaard Filsø har skrevet en virkelig spændende fantasyhistorie. Der opbygges et interessant og troværdigt univers, og man får lyst til at lære byen Jyss og dens indbyggere bedre at kende. Jeg fik desuden også lyst til at læse mere om Eriks forældres arbejde med at be- eller afkræfte alle myterne og sagnene fra deres verden. Det kunne helt sikkert blive en spændende bog (opfordringen er hermed givet videre!).

Bogen er opdelt i korte kapitler, som igen er underinddelt i afsnit. Det gør den meget overskuelig og hurtig at læse. Det passer rigtig godt til mig med sådan en opdeling, for så kan jeg altid lige få tid til et ekstra kapitel – der kan presses lidt ekstra læsetid ind næsten når som helst, når kapitlerne er så korte. Hvert kapitel har sin egen synsvinkel, og man følger især Anna og Erik, men der er også blevet plads til, at nogle af bipersonerne får “deres egne kapitler”, og det fungerer supergodt – især fordi de personer, som får taletid, er relevante for hovedhistorien og bidrager med noget til det overordnede handlingsforløb.

Personerne er interessante – både hovedpersonerne og bipersonerne har noget at byde på, og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg kan især godt lide Anna. Hun er sjov, stærk og selvstændig, og hun insisterer på, at hun vil ud på eventyr, selvom der er flere, som prøver at tale hende fra det. Der er fra starten en rigtig god kemi mellem Anna og Erik, og det er fint at følge med i, hvordan deres forhold udvikles undervejs. Det bliver spændende at se, hvor det fører hen i de næste bøger.

Sprogligt er bogen let tilgængelig. Den er skrevet i et fint og flydende sprog, som passer fint til målgruppen. Jeg er ret sikker på, at den – både sprogligt og indholdsmæssigt – vil falde i god jord hos tweens og teenagere, som godt kan lide elvere, troldmænd og spænding.

Jeg vil glæde mig til næste bind i serien.

Tak til Forlaget Forfatterskabet for anmeldereksemplaret.

En tanke om ““Mordet i elverskoven” af Mette Østergaard Filsø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *