“Og så drukner jeg …” af Ditte Wiese

Titel: Og så drukner jeg …
Forfatter: Ditte Wiese
Sideantal: 355
Forlag: Carlsen Puls
Eksemplar: eget indkøb
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner


“Og så drukner jeg …” er en fremragende og vældig skræmmende historie om Josephine, der kæmper med næb og kløer for at overleve gymnasiet og komme ud med det forventede gennemsnit.
Hun kæmper for at leve op til alle de forventninger, der er til hende. Forventninger fra forældrene, bedsteforældrene, kæresten, lærerne og selvfølgelig hende selv. De allerstørste forventninger kommer fra hende selv, og det gør ondt helt ind i sjælen, når man læser, hvor hård hun er ved sig selv. Hun fortjener aldrig en pause, lidt ros eller en krammer. Altid skal hun bare videre, videre, videre … Hvis hun dummer sig eller klarer noget mindre end perfekt, så er der kontant afregning med det samme. Det gør ondt, og jeg har bare lyst til at ruske hende, råbe hende op, overbevise hende om, at hun ER god nok, smuk nok, cool nok – bare nok, hvis hun er sig selv ❤️
Ditte skriver, så siderne vender sig selv. Her er det hverdagssprog med et twist. Hendes beskrivelser af personer og situationer er spot on, og hun har ret meget fingeren på pulsen i forhold til de unges sprogbrug og vaner. Det er fedt!
Endnu en gang har Ditte Wiese skrevet en fantastisk YA-bog, som tager et af ungdommens svære emner op, og som i den grad rammer plet. Den her bog bør læses af såvel unge som deres forældre, bedsteforældre OG lærere. Det er så vigtigt at være obs på de enorme forventninger, der er til nutidens unge. De har altså brug for, at vi passer på dem – TAK, Ditte for at råbe os op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *