“Pigen som ikke var der” af Nick Clausen

Titel: Pigen som ikke var der
Forfatter: Nick Clausen
Sideantal: 276
Forlag: Forlaget Facet
Eksemplar: ANMELDEREKSEMPLAR fra Forlaget Facet
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

“Pigen som ikke var der” er Nick Clausens nyeste bog til unge, som elsker gys og uhygge. På bogens bagside kaldes den ‘ … en overnaturlig thriller for teenagere med hang til gys, mystik og monstre.”, og det er faktisk en ret præcis beskrivelse efter min mening.

I bogen møder vi Andy og Rebecca, som er søskende. En grå og trist tirsdag eftermiddag, da de er på vej hjem fra skole, forsvinder Rebecca sporløst. Andy skal på biblioteket på vejen, og da Rebecca ikke vil med ind, beder han hende vente udenfor. Da han kommer ud igen, er Rebecca som sunket i jorden.

Andy og hans familie er knust, og politiet søger uden held efter Rebecca. Til sidst opgiver de at finde hende og må tage sig af andre sager. Andy nægter dog at opgive håbet, og han starter sin egen efterforskning.

På biblioteket får Andy via bøgerne kontakt med en død pige, som lader til også at være forsvundet under mystiske omstændigheder. Hun peger Andy i retning af et mystisk, overnaturligt væsen, som måske har taget Rebecca.

Andys efterforskning bliver mere og mere intens, og samtidig udsætter han både sig selv og andre for fare. Men han skyr ingen midler – han VIL finde sin søster.

Jeg var virkelig vild med den her historie. Den er skruet supergodt sammen, og den er intens og drønspændende fra start til slut.

Der er skiftende synsvinkler i bogen, så man på skift følger både Andy og Rebecca (og enkelte andre). På den måde fortælles historien fra flere sider, og det giver en rigtig god dynamik i bogen. Det er med til at bære handlingen frem, og det skruer også godt op for spændingen. Man føler med Andy, når han er frustreret over, at han ikke kan finde sin søster samtidig med, at man lever sig ind i Rebeccas frustrationer over, at ingen kommer for at hjælpe hende. Det virker supergodt!

Jeg synes også, at ideen med at navngive kapitlerne med ‘Dag 1’, ‘Dag 2’, ‘Dag 20’ osv. er rigtig god. På den måde kan man bedre holde styr på kronologien, når der er skiftende synsvinkler og spring i tid, og det giver en god fornemmelse af, hvor lang tid der går fra Rebeccas forsvinden til en bestemt handling osv.

De bærende personer i historien er vedkommende, og man føler med dem og hepper på dem. De vil være ret lette at identificere sig med for den primære målgruppe, som er teenagere og unge mennesker.

Sprogligt fungerer historien også rigtig godt. Sproget er let at læse, samtidig med at det meget virkningsfuldt bruges til at bygge spænding og gys op med. Det sidder lige i skabet – godt gået, Nick Clausen!

Alt i alt synes jeg bare, at det her er en bog, som alle – unge som gamle – bør læse, hvis de tænder på det overnaturlige, gys og uhygge. Sæt i gang!

Tak til Forlaget Facet for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *