“Troldklokken” 1-3 af Emil Blichfeldt

Titel: Troldklokken 1-3
Forfatter: Emil Blichfeldt
Sideantal: 59, 63, 56
Forlag: Calibat
Eksemplar: Anmeldereksemplar fra forlaget og forfatteren
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner

“Troldklokken” er en fantasytrilogi af Emil Blichfeldt for begynderlæsere med hang til action og uhygge.

I “Troldklokken 1” møder vi Ebbe, som tror, han er en helt almindelig dreng. Han elsker at være på besøg hos sin mormor og morfar, som bor i et stort, gammelt hus. Ebbe kan godt lide at fordybe sig i spændende bøger, som han finder i morfarens bibliotek, men han bliver temmelig overrasket, da han finder ud af, at det ikke er alle bøger, som blot er spændende historier på papir. En nat drømmer Ebbe, at han finder en gammel klokke, og når han ringer med den, hvirvels han gennem tid og rum og lander i Helvede, hvor han møder djævlen fra en af de bøger, han netop har læst. Han er lettet, da han vågner næste morgen, men snart er både han og katten Miv trukket ind i et hæsblæsende magisk eventyr, hvor de møder både djævle, drager og troldmænd.

Troldklokken 2” fortsætter historien om Ebbe, hvor etteren slap. Ebbe har gjort djævlen Barbas sur, og han er nu ude efter hævn. Barbas rotter sig sammen med Ulrik, som er Ebbes plageånd i skolen. Barbas tager bo i Ulrik og slipper dermed ud af Helvede og ind i den normale verden. Troldmanden Magus opfordrer Ebbe til at bruge den magi, som han fandt ud af i første bog, han havde. Da magien findes i den normale verden denne gang, suges flere mennesker ind i eventyret, og Ebbe og Miv får derfor bl.a. hjælp af Ebbes kammerat Tim, selvom han i starten har svært ved at forstå, hvad det er, der foregår.

I “Troldklokken 3“, som er sidste bind i serien, er djævlen Barbas er fri, og han er fast besluttet på at smadre verden og overtage magten. Han bruger Ulrik i det omfang, det gavner ham, og de er et uhyggeligt match. Ebbe, Tim, Miv, mormor og morfar må kæmpe med alt, hvad de har for at prøve at redde verden fra Barbas’ ondskab.

Blichfeldts trilogi er en virkelig hæsblæsende og spændende en af slagsen. Der er fuld smæk på action og uhygge, og samtidig er historien sat i en realistisk ramme, og det fungerer ret godt.

Den realistiske setting med hverdag, skole og besøg hos mormor og morfar er meget troværdig og genkendelig – den kan alle forholde sig til. De overnaturlige elementer bliver vildere og mere uhyggelige, netop fordi de optræder i en genkendelig verden. Jeg kan rigtig godt lide, når det realistiske og det overnaturlige blandes – det giver ekstra spænding, når alt det overnaturlige på den måde blandes ind i en genkendelig verden. Der leges desuden med at skelne drøm fra virkelighed – det kan indimellem være svært at gennemskue, hvad der foregår i Ebbes drømme, og hvad der foregår i virkeligheden. Det øger spændingen og den hæsblæsende stemning.

Personerne i serien er også troværdige, og igen blandes realisme og fantasy sammen, da det viser sig, at flere af de ‘helt almindelige’ personer besidder magiske evner og kræfter. Jonathan og jeg var især vilde med katten Miv, som viser sig at være en drage. Den er altså virkelig cool, og jeg tror, mange katteejere kan nikke genkendende til, at deres kat(te) har dragekarakteristika 😀

Sprogligt er bøgerne fine og let læste. De har et lix på 14, så de egner sig både til højtlæsning og som selvlæsning. Man skal dog – som altid – lige være opmærksom på, om indholdet passer til barnet. Der kan være nogen, som vil synes, at det her er liiige uhyggeligt nok. Bøgernes illustrationer understreger handlingen superfint, og jeg kan rigtig godt lide, at der både er stregtegninger og fuldfarvede illustrationer undervejs.

Alt i alt er det her en superfin serie for børn med hang til hæsblæsende action, for der ER virkelig gang i den, og der sker rigtig meget på forholdsvis få sider. Hvis man er til det, så vil man helt sikkert elske den her serie.

1000 tak til Emil Blichfeldt og Forlaget Calibat for anmeldereksemplarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *