Titel: Knæk koden til glutenfrit brød
Forfatter: Karina Baagø
Sideantal: 107
Forlag: Forlaget Forfatterskabet
Eksemplar: ANMELDEREKSEMPLAR fra forlaget
Bedømmelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 stjerner
I “knæk koden til glutenfrit brød” introducerer Karina Baagø os for strukturmetoden, som hun har udviklet. Med strukturmetoden bliver det muligt at bage lækkert brød uden gluten. Foruden introduktionen til glutenfri bagning og metoden er der en lang række opskrifter i bogen.
Bogen er rigtig fin. Strukturmetoden er beskrevet på en overskuelig måde, og der er ligeledes mange gode tips til, hvordan man får bagt lækkert brød uden gluten.
Jeg kan rigtig godt lide, at bogen har sådan en slags Q&A til glutenfri bagning, fx ‘Mit brød falder sammen i ovnen’ – det er, fordi opskriften ikke er afstemt i forhold til ingredienserne, “Skorpen bliver ikke sprød” – det er, fordi brødet ikke er bagt længe nok osv. Det er et rigtig smart miniopslagsværk.
Jeg kan også virkelig godt lide, at der er en liste over forskellige ingredienser, som man bør have ved hånden, når man skal bage glutenfrit. De fleste er heldigvis forholdsvis nemme at få fat i og kræver ikke specialbutikker og lignende.
Størstedelen af bogen er brugt til opskrifter på forskellige slags brød. Opskrifterne er flankeret af lækre og indbydende billeder, som giver en lyst til at begive sig i køkkenet. Alle opskrifter er desuden udstyret med oplysninger om bagetid, hævetid, antal og sværhedsgrad – det er en superfin ide.
Fremgangsmåderne er detaljeret beskrevet, og det gør det nemt at gå til – det er supergodt, når man – som jeg – ikke er en haj i et køkken.
Alt i alt er det en virkelig fin lille bog med nogle rigtig gode opskrifter. Brødet bliver lækkert, og jeg er sikker på, at vi kommer til at bruge opskrifterne fremover.
Tak til Forlaget Forfatterskabet for anmeldereksemplaret.